top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıseyyah doner

Alanya Döner Konusunda Bir Adım Önde!

Güncelleme tarihi: 29 Eyl 2023


Alanya Döner Konusunda Bir Adım Önde


Sitemizin ilk blog metni olan bu yazımızda sizin için Alanya döneri nasıl bu kadar meşhur oldu, diğer dönerlerden farkı nedir, lezzeti nereden geliyor gibi sorulara cevaplar verdik ve bu yanıtlarımızı derledik. Umarız sizlere Seyyah Döner Lokantası ve Alanya dönerini daha yakından tanımanıza yardımcı olacak cevaplar sağlayabiliriz.


İşin aslı Alanya döneri olarak tescillenmiş bir yemek adı henüz var olmamakla birlikte bizim Seyyah Döner Lokantası olarak nihai amaçlarımızdan biri kendi üretimimiz olan lezzet ürünü dönerimizi Türkiye’ye ve ardından dünyaya tanıtmaktır. Bu sebeple biz Seyyah Döner olarak dönerimize Alanya döneri demekten çekinmiyoruz ve Alanya’daki en kaliteli döneri sizlere sunduğumuzu iddia ediyoruz.

Peki Alanya döner konusunda nasıl bu kadar meşhur oldu?


Antalya’nın güzide bir ilçesi olan Alanya sene içinde özellikle yaz ayları olmak üzere bütün bir sene boyunca turizm konusunda oldukça aktiftir. Bunun yanında Alanya’ya gelen misafirlerimizin bazıları da burayı çok sevmiş ve ardından buraya yerleşme kararı almışlardır.


Bu sebepledir ki Alanya yalnızca yerlilerden oluşmamaktadır. Burada yaşayan kişiler Antalya’nın kendine özgü Akdeniz usülü yemeklerinin yanında döner de yiyebilmek istemektedirler. Seyyah Döner Lokantası da tam olarak bu ihtiyaçları karşılamak için hizmet veren bir kuruluştur.


Ülkemizde döner oldukça sevilmektedir ve biz de döneri en güzel şekilde sizlere getirdiğimizden müşterilerimizin memnun kalmasını sağladık. Bu sayede Alanya döner konusunda oldukça ünlü bir hale gelmiştir. Ve tabii ki Antalya merkezden sadece bizim dönerimizi yemek için gelen misafirlerimizi ağırlamak bizi çok mutlu etmekte.


Seyyah Döner Lokantası’nın dönerlerinin lezzeti nereden geliyor?


Seyyah Döner Lokantası olarak sizin beğeninizi kazanmak bizi çok mutlu ediyor. Tabi bu lezzetin sırrını merak ediyor olabilirsiniz. İşimizi severek yapıyor olmamız ve sizi kendimizin yerine koyarak düşünebilmemiz yaptığımız işin kaliteli olmasına büyük katkı sağlamakta. Daha somut bir cevap vermek gerekirse;


Seyyah Döner Lokantası olarak bizler; döneri eski usulde işliyor, odun ateşinde pişiriyor, yaprak olarak sunuyoruz. Lokantamızdaki bu eşsiz lezzeti taze, kaliteli ve natürel şekilde sizlerle buluşturuyor; kendimizi eski usul geleneksel odun ateşi dönerinin modern temsilcisi olarak adlandırıyor, tüm misafirlerimizi unutulmaz lezzetlerimiz ile karşılıyor ve döner konusunda Alanya dönerinde öncü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.


Seyyah Döner Lokantası’nda döner dışında bir yemek var mı?


Elbette, lavaşlarımız ve ayranımızın da kendi üretimimiz olduğunu belirtmek isteriz. Canınız bugün döner istemediyse, size Türkiye’deki en kaliteli mercimek çorbasını ikram etmekten onur duyarız. Mercimeklerimizi, besin değerleri en yüksek olan mercimeklerin yetiştiği Mardin’den getirmekteyiz. Mercimek çorbamızı üstünde güzel kızgın bir tereyağı ile gördüğünüzde canınızın çekeceğine garanti verebiliriz. Alanya döner konusunda ünlendiği kadar mercimek çorbası da ünlü olacak diyebiliriz.


Bunun dışında yemek üzerine canınız güzel bir tatlı çekerse sizi en iyi biz anlarız. Seyyah Döner’de en güzel tatlılarla sizleri buluşturuyoruz. Menümüzde birden fazla tatlı seçeneği bulunmaktadır.


Bunlardan ilki; fırın sütlaç. Sütlacımızı taze sütle taş fırında pişirerek sunuyoruz. Fırın sütlacımızın üzerini ise dövülmüş taze fındıkla süslüyoruz.


İkincisi; Havuç dilim baklava. Gaziantep’in en ünlü baklavacısı Koçak’tan getirtilmiş Havuç dilim baklavamız günlük olarak restorantımıza gelmekte ve taze taze servis edilmektedir.


Üçüncüsü; Kabak Tatlısı. Tabii Antalya’nın meşhur lezzetlerinden birini menümüze eklemeden geçemezdik. Antalya’da oldukça meşhur olan bu tatlımızı dövülmüş ceviz ve tahin ile birlikte servis etmekteyiz.


Dördüncü ve son olarak; Ayva Tatlısı. Bu ürünümüz yalnızca kış döneminde çıkmaktadır. Karanfilli ve tarçınlı şerbetiyle başka bir eşsiz lezzetimiz içerisinde katkı maddesi kullanılmamaktadır.


Seyyah Döner Lokantası’nda döner nasıl servis ediliyor?


Alanya dönerimizi sizlere dört farklı şekilde servis etmekteyiz. Bunlar; Porsiyon döner, Pilavüstü döner, Dürüm döner ve tabiki İskender. Birden çok seçeneğimiz ile o an canınız dönerinizi nasıl tüketmek isterse sizlere o şekilde sunabiliyoruz. Bu ürünlerimizin yanında sizlere ikram olarak turşu, Seyyah Salata, kendi üretimimiz olan Tandır lavaşı, patates kızartması ve isteğe bağlı olarak sumaklı soğan ikram etmekteyiz.


Bu yazımızda sizlere Alanya döner konusunda nasıl ün yaptı ve bizim yani Seyyah Döner Lokantası’nın bu konudaki payı nedir bunları anlatmak istedik. Ayrıca sizlerin bizi daha iyi tanıması ve güvenmesi bizim önceliğimiz. Bu sebeple sitemizde daha fazla yazılar paylaşmaya devam edeceğiz. Umarım sizler de bu yazılarımızı keyifle okursunuz. Sizleri lokantamızda görmek ve birebir tanışmak dileğiyle.









178 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page